Sacredwarriors forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Sacredwarriors forum

SACRED WARRIORS //Design & grund av Anonym0
 
HomeGallerySearchRegisterLog in
Välkommna till SW forumet - Welcome to SW forum
Forumet är äntligen klart. Forumsafären är äntligen startad. Välkommna. The forum is finally finished. the forumshop is finally started.

 

 VÄRLDS STRATEGISPEL (BÅDE GÄSTER OCH MEDLEMMAR FÅR VARA MED)

Go down 
AuthorMessage
Anonym0
Admin
Anonym0

Antal inlägg : 117
Guld : 100161
Reputation : 6
Join date : 2009-07-10
Age : 25
Ort : Anonymopolis

VÄRLDS STRATEGISPEL (BÅDE GÄSTER OCH MEDLEMMAR FÅR VARA MED) Empty
PostSubject: VÄRLDS STRATEGISPEL (BÅDE GÄSTER OCH MEDLEMMAR FÅR VARA MED)   VÄRLDS STRATEGISPEL (BÅDE GÄSTER OCH MEDLEMMAR FÅR VARA MED) EmptyMon Jul 20, 2009 12:08 am

Detta är ett strategi spel som jag och några vänner har hittat på. Gr ut på att erövra världe och tar mellan en vecka-3 veckor per spelomgång.

Här kommer regler=

1§ förklaring

Alla spelare får märka ut ett litet område på kartan som sitt imperium och varje gång en spelare vill utöka sitt imperium så kopierar han bilden från sidan och klistrar in den på sin datas paint och målar till en liten yta med sin prick gränsande till sitt imperium eller bygga en kolloni på en annann ö.

För varje gång en spelare utökar sitt område ska han skriva hur han göt t.ex. att han transporterar en flotta och bygger en kolloni eller att han bygger en liten utpost t.ex.

Om en spelare gränsar till en annan och vill starta krig så ska spelaren skriva i kommentarerna att han anfaller ett litet område i den spelarens terretorium och svarar ej persoenn med att han försvarar så får anfallaren måla över en liten bit av försvararens område som sitt.


Man kan bilda allianser genom att om 2 spelare gränsar till varandra och då kan de gå med i en pakt som både har fördelar och negativa sidor.

det bra= om en spelare gränsar till en spelare i samma allians som når till en fiende han vill ta så kan han trnsportera trupper via sin allierade och erövra en bit land därifrån till fienden och påsåsätt erövra mer land lättare. Om en spelare blir anfallen och om hans allierade gränsar till han kan den allierade skriva i kommentarerna att han assisterar sin allierade och att anfallaren inte kan anfalla.-----------------------------------------------------


2§ Dessa är namnen på öarna och här står bonusar om man äger vissa hela områden så får man bonusar för det.


Trade post island= Äger du denna ö så får du tillgång att när su ska utöka ditt rike får du välja 2 områden att utöka istället för ett varje tur.

The golden island= äger du denna ö så får du göra 2 drag per tur t.ex. att antingen utöka 2 områden eller erövra 2 områden eller anfalla ett område och utöka ett istället för en gång bara.

Ocean islands= äger du alla öar i området så får du tillgång att transportera trupper vart du vill via haven på kartan och du behöver ej gränsa till ett område utan kan landsätta trupper och erövra vart du vill via havsvägen.

the island far far away= äger du denna ö så får du tillgång att försvara dina öar mycket lättare. Om en spelare anfaller ett av dina områden så får de ej delen om de vinner utan de måste göra 2 anfall för att få ett av dina områden.

Deserted lands= äger en spelare hela denna kontinent så får han/hon göra 3 anfall per tur eller 2 erövringar (går ej att kombinera).

per tur (dvs en tur är när du har gjort något drag och minst en annan spelare gjort sitt drag får du göra nästa igen. obs gäller inte inom allianser så gör du ett anfall på en person måste en från en annan allians göra sitt drag innan du kan vinna striden)


Varje spelare får välja mellan att börja vart man vill inom de rödkryssade områden på kartan.

----------------------------

3§ förklaringar för markeringar på markeringskartan.

Röda kryss= Varje spelare får välja vart han/hon vill starta sitt imperium och varje spelare får välja var sitt kryss och sätta sitt lilla område i något av de röd kryssade områdena. Endast en person per kryss.

blå streck= dessa är floder som ej går att passera och man måste komma över via de svarta broarna som är placerade. man kan endast erövra via bro vägen och man kan inte heller anfalla via en flod väg utan bara via bron.

gröna pilar= dessa markerar vart du kan transportera dina trupper.har du ett område spom gränsar mellan 2 öar och det finns 2 pilar mellan öarna och där du står så kan du grunda en koloni på den ön på kusten dit pilarna visar. man kan även anfalla via detta sätt.


------------------------------

4§ sammanfattning


:Du kan max göra ett drag per tur och när en person som ej är med i din allians gjort sitt drag kan du göra ett nytt.
:Du kan bara grunda din första by i ett rödkryssat område.
:Du kan alltid kolla på markeringskartan så du vet vart öarna och vart du ska finns.OBS förklaring hur du gör=

Först kopiera bilden och sen lägg in den på ditt paint program som finns på din dators "tillbehör" på start längst ner på skrivbordet bland alla program. När du har bilden så rita in t.ex. om du ska utöka ett område så målar du bara på ditt område lite extra och sen när du gjort ditt drag så kopiera länken till bilden och klistra in länken på travian så nästa spelare kan se hur kartan har ändrats så gör han samma sak och så fortsätter det så.Om du ska anfalla ett område så skriv bara i kommentarerna att du anfaller den spelarens område så om den andra ej svarar så vinner du området(bara en liten bit).


För att lägga in på forumet=

Först gå in där du skriver en kommentar och välj ett av alternativen "host an image" och där det står browse välj din bild och sen klicka ok så kommer bilden visas för alla.glöm ej skriva i kommetarerna vad du har gjort


Världskarta + Start positioner + Ö namn


VÄRLDS STRATEGISPEL (BÅDE GÄSTER OCH MEDLEMMAR FÅR VARA MED) Travia12

Vi ska göra en test omgång. Om ni vill vara med så först skriv att ni deltar i kommntarerna och kopiera den här bilden=VÄRLDS STRATEGISPEL (BÅDE GÄSTER OCH MEDLEMMAR FÅR VARA MED) Travia13För att visa att ni deltar ska ni först välja en av start positionerna och rita dit en liten prick eller streck av vilken färg ni vill som motsvarar ert rike. Ni får inte välja några av dessa färger=

blå,svart

alla andra färger kan ni använda.


Omgången börjar när 4 spelare satt ut sina färger

VIKTIGT för att kunna publicera bilden krävs photoshop eller annan avancerad bildändrare. Det fungerar ej med paint.

Skiv i kommentarerna om ni får problem


Last edited by Anonym0 on Mon Jul 20, 2009 12:26 am; edited 1 time in total
Back to top Go down
http://sacredwarriors.swedishforum.se
Anonym0
Admin
Anonym0

Antal inlägg : 117
Guld : 100161
Reputation : 6
Join date : 2009-07-10
Age : 25
Ort : Anonymopolis

VÄRLDS STRATEGISPEL (BÅDE GÄSTER OCH MEDLEMMAR FÅR VARA MED) Empty
PostSubject: Re: VÄRLDS STRATEGISPEL (BÅDE GÄSTER OCH MEDLEMMAR FÅR VARA MED)   VÄRLDS STRATEGISPEL (BÅDE GÄSTER OCH MEDLEMMAR FÅR VARA MED) EmptyMon Jul 20, 2009 12:25 am

Exempel på omgångar

Mitt under en omgång=

VÄRLDS STRATEGISPEL (BÅDE GÄSTER OCH MEDLEMMAR FÅR VARA MED) Travia14


Ungefär ibörjan på en omgång

VÄRLDS STRATEGISPEL (BÅDE GÄSTER OCH MEDLEMMAR FÅR VARA MED) Travia15
Back to top Go down
http://sacredwarriors.swedishforum.se
mardh
5: Kompanist medlem
mardh

Antal inlägg : 119
Guld : 265
Reputation : 0
Join date : 2009-07-12
Age : 25
Ort : uppsala

VÄRLDS STRATEGISPEL (BÅDE GÄSTER OCH MEDLEMMAR FÅR VARA MED) Empty
PostSubject: Re: VÄRLDS STRATEGISPEL (BÅDE GÄSTER OCH MEDLEMMAR FÅR VARA MED)   VÄRLDS STRATEGISPEL (BÅDE GÄSTER OCH MEDLEMMAR FÅR VARA MED) EmptyThu Sep 10, 2009 9:01 pm

jag fattar inget Sad
Back to top Go down
Sponsored content
VÄRLDS STRATEGISPEL (BÅDE GÄSTER OCH MEDLEMMAR FÅR VARA MED) Empty
PostSubject: Re: VÄRLDS STRATEGISPEL (BÅDE GÄSTER OCH MEDLEMMAR FÅR VARA MED)   VÄRLDS STRATEGISPEL (BÅDE GÄSTER OCH MEDLEMMAR FÅR VARA MED) Empty

Back to top Go down
 
VÄRLDS STRATEGISPEL (BÅDE GÄSTER OCH MEDLEMMAR FÅR VARA MED)
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Sacredwarriors forum :: VÄRLSSTRATEGI SPELET-
Jump to: